Something special for you

by - štvrtok, januára 08, 2015


Čoraz častejšie sa stretávam s tým, že je veľká škoda, že oblečenie, ktoré na blogu prezentujem sa nedá nikde kúpiť. Mám na mysli oblečenie, ktoré pochádza z dielne mojej mami. Dlho mi to šrotovalo v hlave a s mamou sme túto tému už niekoľkokrát preberali. Riešenie sa našlo ...

Dnes máte možnosť vidieť šaty, ktoré boli vytvorené pre vás. Vysvetlím ... Ako som už na blogu niekoľkokrát spomínala, začali sme spolupracovať s obchodom s látkami Evotex. Jeho majiteľka nás oslovila či by sme z uvedenej látky niečo nevytvorili. Látka je síce krásna, veľmi zaujímavá, no mnoho zákazníčok Evotexu nevedelo čo s ňou. Takéto výzvy mám najradšej. Od začiatku bolo jasné, že z nej budú šaty. Ale aké šaty? Keď som si látku detailnejšie pozrela, postupne začali prichádzať nápady. S mamou sme potom cez skype prebrali detaily a rozhodly sme sa, že zvolíme jednoduchý strih a necháme vyniknúť látku. Základ látky tvorí tyl, na ktorom sú našité krajkové volány a medzi nimi je v pásoch našitá koženková aplikácia. Časť tylu sme vysunuli tak, aby tvoril vrchnú časť šiat. Dolná časť, ktorá vytŕčala sme odstrihli a tak dolnú časť šiat tvorí len krajka. Moja mama je detailistka, ktorá myslí na všetko. Z látky vystrihla prúžok koženkovej aplikácie, s ktorou olemovala priekrčník šiat. K šatám ešte došila jednoduchú koženkovú bundu, ktorá sa k nám skvele hodí. 

Fotky boli fotené u nás na chalupe. Fotil ma ako vždy môj skvelý manžel. Musím sa priznať, že som si ich predstavovala trochu inak. Som dosť kritická. Žiaľ nebolo dobré svetlo a tiež by sme potrebovali vymeniť foťák, alebo aspoň kúpiť lepší objektív. Šaty a detailnejšie fotky, ktoré sme nafotili v salóne vám ukážem nabudúce. Chýbať nebude ani link, pokiaľ by ste mali o šaty či koženkovú bundu záujem.

Budeme veľmi rady, ak nám napíšete či sa vám šaty páčia a tiež či by ste mali záujem o našu tvorbu.






Dress and jacket: MargiFashion

You May Also Like

18 komentářů

  1. nice!

    ______________________________
    new fashion styling
    WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velmi originalne saty, velmi ti to pristane ako vzdy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvela prace! Takto dokonale sit asi neumim. No spis se mi nechce. No asi ne, asi bych to nedokazala. Oba kousky jsou dokonale. Jen na moji postavu bych musela mit malinko jinak ten tyl. Vic nahore a dole rovne spis uzsi a bez tylu, jen na okraji.

    Jste proste vyborna dvojka! Vlastne dve dvojky. Ty a maminka. Ty a manzel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za príjemný komentár. Veľmi si ma potešila.
      Musím sa priznať, že už ani ja by som sa do niečoho takého nepustila. Kedysi som šila sama, ale teraz to už radšej nechávam na mamine.
      S látko sa dosť ťažko pracovalo. Nechceli sme šaty členiť, ani veľmi tvarovať, preto sme zvolily šaty volnejšieho strihu. Samozrejme každému sa hodí niečo iné. Mama šije na zakázku a ku každej zákazníčke pristupuje individuálne.

      Odstrániť
  4. Krásne šaty, originálne, neobvyklé, materiál je fantastický, taktiež spracovanie :-) obdiv :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Beautiful..i love the jacket
    Jolahogg.blogspot.ie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvelá práca všetkých troch :-). Šaty mi pripomenuli ani neviem prečo Coco Chanel. Ja by som osobne pri tejto látke mala len strach ako by vyzneli na mojej postave, no ale s tým sa vždy dá pracovať, keď sa šije na mieru. Tento typ je pre teba ako robený, aj keď nezvýrazňujú krivky, na tebe to vyzerá super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár Ani. Máš pravdu je to taký Coco Chanel šýl :)
      Šaty zvýrazňujúce krivky sa z tejto látky vytvoriť veľmi nedajú. Ťažko sa z nej tvaruje vďaka tým krajkovým volánom sa nedajú spraviť odševky. Ale vedela by som si nej predstaviť aj iné typy šiat, alebo v kombinácií s iným materiálom by mohli vyzerať veľmi zaujímavo. Napríklad ak by bola len sukňová časť z neho a vrchná hladká.

      Odstrániť
  7. Originální a to spojení s koženým křivákem je perfektní! Měly byste si otevřít krejčovskou dílnu, fakt =).
    A foťák..máme stejný problém..ten aktuální už dosluhuje =( a hodila by se nová zrcadlovka s objektivem.

    Krásný víkend,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne Michael. Moja mama má malý krajčírsky salón u nás v Bardejove a živý sa šitím na mieru. Môj blog bol v podstate založený s tým, že tu budem propagovať jej a tiež moju prácu. Ja sama som kedysi šila, ale už sa tomu nevenujem. Momentálne sa už len snažím o navrhovanie a blogovanie :)

      Odstrániť
  8. To jsou nádherné fotky. Jsi dáma :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. This dress looks so stunning on you!!

    Found you in one of the fashion blogs I frequent and thought I'd give you a visit. Would you like to connect via GFC or other social networks? Let me know if that is something that is of interest to you :)

    xo,
    Abby
    http://www.fashchronicles.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.