Je dôležité to, ako vyzeráme?

by - nedeľa, júna 19, 2016


V práci som absolvovala jedno veľmi zaujímavé školenie. Týkalo sa správneho vyjadrovania. Jednou z tém, ku ktorej sme sa mali vyjadriť a tak si natrénovať naše komunikačné schopnosti bola „Je dôležité to, ako vyzeráme?“ Tak čo myslíte, je náš zovňajšok dôležitý alebo nie? Ja si myslím, že je. Niekomu by sa to mohlo zdať povrchné a argumentovať tým, že dôležité je to, aký človek je. Súhlasím, ale vždy je tam to ALE ... Ja to mám približne takto:

  1. Vyzerám dobre - cítim sa dobre. Ja osobne si potrpím na svojom zovňajšku. Snažím sa byť vždy upravená a i vďaka tomu sa počas dňa cítim dobre. Nepatrný komentár hneď ráno od kolegyne, či kolegu o tom, že vám to dnes pristane dokáže spríjemniť začiatok dňa.  
  2. Láska na prvý pohľad. Ak si chceme získať srdce toho pravého, musíme ho predovšetkým zaujať. Ja viem, že to najdôležitejšie je ukryté v našom vnútri a v tom aké sme, ale čo chémia? Najprv ho musíme motivovať k tomu, aby naše vnútorné ja chcel vôbec poznať. Ako má vedieť, že máme sexy mozog, že sme príjemné a vtipné?
  3. Mužská ješitnosť. Je obecne známe, že muži sa radi pochvália nie len pekným autom, ale i ženou, ktorá je po ich boku.
  4. Prvý dojem. Hovorí sa, že prvý dojem je tým najdôležitejším, preto okrem správneho vystupovania je podstatný i náš zovňajšok. Predstavte si obchodné jednanie – na jednej strane žena v dobre padnúcom kostýme, s upravenými vlasmi a jemným make-upom. Na druhej žena v kostýme, ktorý už  čo to pamätá, neupravené vlasy a žiaden make-up. Čo myslíte, ktorá z nich bude pôsobiť profesionálnejšie?
  5. Vyzerať dobre neznamená to, že musíme mať na sebe drahé oblečenie a nánosy make-upu. Znamená to, starať sa o svoj zovňajšok dostupnými prostriedkami. 

Na záver už len pár slov k dnešnému outfitu. Červené nohavice i pruhovaný top pochádzajú z letnej kolekcie MargiFashion. Pruhovaný šifón bol kupovaný primárne na šaty, ale keďže obľúbené červené nohavice potrebovali "parťáka", ktorý by ich doplnil, vznikol tento top na tenké ramienka. Na horúce letné dni jednoducho ideálny.






Nohavice: MargiFashion, Top: MargiFashion, Kabelka: Michael Kors, Sandále: CCC

You May Also Like

6 komentářů

  1. Šaty robia človeka je príslovie, ktoré rozhodne platí. Tiež si myslím, že je dôležité sa o seba v zdravej miere starať a mať vhodné a upravené oblečenie na každú príležitosť, prvý dojem môžme spraviť len raz a to rokovanie no je jasné kto by vyhral. Na mňa pôsobia ľudia, ktorí sa nevedia obliecť trochu zanedbane a nemyslím tým len ich zovňajšok, pripadá mi, že aj vnútorne to nie sú úplne ok ľudia, ale možno sú to len predsudky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s Tebou Janka. Navyše si myslím, že to nie je vždy otázka financií, ale je to o nás a o našom presvedčení :)

      Odstrániť
  2. Ahoj, pozývam ťa na GIVEAWAY na blogu mojej sesternice :)

    http://partofnicol.blogspot.sk/2016/06/mary-kay-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.