Cestovanie po Albánsku - Korča

by - nedeľa, augusta 28, 2016


Zdravím vás po takmer dvojtýždňovej prestávke. Nie nestratila som chuť blogovať, ani mi nedošli nápady. August bol pre mňa mesiacom plným zmien. Ak sledujete moj fb viete, že som sa sťahovala. Takže som mala plné ruky práce - balenie, upratovanie, vybaľovanie a opäť balenie. Na blog mi tak jednoducho nezostal čas a žiaľ ani energia. Aby toho nebolo málo, okrem zmeny adresy bytu som zmenila i pracovnú adresu. Verím, že je to začiatok niečo veľkého.

Návrat v čase - Welcome in Korča

Keď som prezerala a vyberala fotky do nového príspevku na chvíľu som sa vrátila v čase a znovu si pripomenula krásne spomienky na leto strávené v Albánsku. V minulom príspevku som vás zaviedla do miest Pogradec a Elbasan - dnes to bude Korča.

Mesto Korča je nazývané malým Parížom Albánska. Je totiž jedným z posledných miest v Albánsku, kde sa zachovali historické budovy v centre mesta. Okrem toho je známe starobylou tržnicou a okolitými kamennými uličkami. V čase, keď sme mesto navštívili tam akurát prebiehal protest. Obchodníci totiž od mesta dostali zákaz a všetky obchody museli ostať zatvorené. Rozhnevaní ľudia dávali najavo svoj nesúhlas a ťažko povedať čo bolo príčinou a ako to celé dopadlo.

V centre mesta môjmu pohľadu neunikla nádherná katedrála (Ortodoxná katedrála Znovuzrodenia Krista). Medzi miestnymi sú poväčšine ortodoxní kresťania, ale i moslimi. Od manžela som sa dozvedela, že mnoho známych umelcov pochádza práve z Korče. V minulosti bolo mesto označované za centrum kultúry a obchodu. Len tak mimochodom, manželova mama odtiaľ pochádza. Taktiež tu bola založená prvá škola v Albánsku. Mesto patrí medzi najčistejšie mestá Albánska a ani zďaleka sa nedá porovnať s hlavným mestom, kde je to totálny chaos. No a na záver, milovníci piva zaručene ocenia lahodnú chuť miestneho piva - Birra Korca. Ochutnala som, i keď pivo veľmi nevyhľadávam a chutnalo :)


Ortodoxná katedrála Znovuzrodenia Krista




Korča z vtáčej perspektívy



Starobylá tržnica

Vstup do mestského parku

Miestne pivo - Birra Korca

You May Also Like

4 komentářů

  1. Moc ti to sluší a hlavně šátek dodává celému outfitu ten správný šmrnc!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne Marti. Šatku som si veľmi obľúbila a počas leta som ju nosila v rozne uviazanú vo vlasoch :)

      Odstrániť
  2. Hi dear and thank you for your visit. So beautiful shooting, I'm albanian but I never went to Korca! It seems a really marvelous place! Check out my blog when u have time! Today I have a new post!!! Have a nice day, kisses,
    Eni

    Eniwhere Fashion
    Eniwhere Fashion Facebook

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for your comment Eni. I really like your county and this summer I was traveling a bit around the Albania and there is so many nice places :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.