TRPEZLIVOSŤ

by - nedeľa, marca 03, 2019


Vždy som bola veľmi netrpezlivá. Všetko som chcela, ako inak, HNEĎ. Svoje o tom vie i moja mama. Navrhla som si šaty a najradšej by som ich mala samozrejme ihneď. „Pane Bože, ale rýchlo!“ hovorila mi a smiala sa, keď som netrpezlivo čakala. 

Určite ste sa už i vy ocitli v situácii, ktorá si vyžadovala nie len čas, ale aj veľkú dávku trpezlivosti. V živote je to už raz tak, sme skúšaní koľko vydržíme a kde sú naše hranice. „Všetko má svoj čas!“ Často počúvame, no význam týchto slov nám uniká. Koľko trpezlivosti a úsilia potrebovali naši rodičia k tomu, aby nás naučili jazdiť na bicykli? A my by sme najradšej teraz mali všetko hneď bez námahy či úsilia.

Tento článok som začala písať presne pred rokom, začiatkom marca, no nedopísala som ho. Dnes som sa rozhodla k nemu znovu vrátiť pretože trpezlivosť je niečo, čo sa v podstate učíme celý život (u mňa to platí dvojnásobne). Tým, že budeme netrpezlivo prešľapovať pred prahom dverí si vôbec nepomôžeme. Ba naopak. Niekedy nechať veci jednoducho plynúť je to najlepšie, čo môžeme urobiť ...


Ak nevieš čo máš robiť, rob to, čo vieš najlepšie

A tak som sa začala učiť trpezlivosti s ihlou v ruke. Áno mohla som si kúpiť rifle posiate peričkami a zabralo by mi to asi tak 5 minút. Ja som sa rozhodla inak. Vyhrabala som starý perlový náramok, ktorý som už nenosila a jednotlivé perličky som postupne začala našívať na džínsy. Večer čo večer som si sadla na gauč, zapla hudbu a pomaličky našívala jednu perličku vedľa druhej. Po niekoľkých týždňoch bola moja práca hotová. Možno to nie je nič prevratné, ale pre mňa to bola príjemná lekcia. 

Tento outfit, to som ja. Džínsy s perličkami, ktoré mi pripomínajú, že trpezlivosť ruže prináša. Pruhované tričko s nápisom „Change“ túžiace po zmene. K tomu čierne sako so zamatovým efektom, ktoré je novinkou MARGIFASHION collection a ja som si ho zamilovala. Podpätky musia byť, bez nich to u mňa nejde a čo sa týka doplnkov, zvolila som retro kabelku, ktorú mám od kamarátky a béžová baretka tomu dodala ten pravý šmrnc.

Foto: Michal V. KŘEPEL (@mikczech_foto)











Sako: MARGIFASHION, Tričko: Mango, Džínsy: Next, Členkové čižmy: Aldo, Kabelka: retro darček od kamarátky

You May Also Like

2 komentářů

  1. Netrpělivost má člověk vrozenou a činí mu to značné potíže v tom, že když něco dělá, tak to neudělá pořádně. Má hned všechno hotové, ale hned o to taky přijde, protože se jeho výtvor prostě velmi brzy rozpadne :) Nejhorší je, že se to nedá vyléčit. Takže smekám před Vámi, že s tím dokážete bojovat!
    Ohledně outfitu, jste to vystihla sama nejlépe.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár Aleš. Ja to skôr vnímam tak, že človek svojou netrpezlivosťou mnohokrát „veci“ pokazí. Ak by ich riešil s rozvahou a možno s istým odstupom ... A áno, je to možno nevyliečiteľní, ale stále je možnosť voči tomu bojovať :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.