Comfortable zone

by - streda, novembra 04, 2015


Šaty robia človeka. Stará pravda, s ktorou úplne súhlasím. Oblečenie už dávno neplní len funkciu chrániť nás pred chladom či z etického hľadiska. Oblečenie nám dáva pocit vyjadriť sa a prezentovať svoju osobnosť. 

Predstavte si situáciu, že idete na prvé rande. Áno, samozrejme, dôležité je to, aby si zamiloval vašu dušu. Ale k tomu, aby pán božský chcel vašu dušu spoznávať, je dobré ho trochu motivovať. Nie je na škodu si ponechať eso v rukáve. Vyložiť hneď všetky karty na stôl nie je podľa mňa úplne šťastná voľba. Mám tým na mysli, že je dobre zvoliť také oblečenie, ktoré podčiarkne našu osobnosť a nechá priestor pre fantáziu. Viete čo tým myslím ... 

Ďalšou situáciou by mohol byť pracovný pohovor. Nie je to tak dávno, čo som sama absolvovala niekoľko pracovných pohovorov. Súčasťou prípravy bol aj výber vhodného outfitu. Či sa nám to páči, alebo nie, prvý kontakt (moment) je najdôležitejší. Musíme nie len dobre vyzerať, ale tiež sa tak cítiť. Všetko je v našej hlave, preto aj dobre zvolený outfit nám môže dopomôcť k úspechu. Spomínam si na svoj úplne prvý pohovor, keď som sa pred ôsmymi rokmi presťahovala do Prahy. Obliekla som si tmavé nohavice, tuším biely top a kameňom úrazu sa stalo červené sako. Mala som pocit, že pána managera pôsobím ako červený plášť toreadora na býka. Možno to nebolo sakom, ale len zhoda náhod. Každopádne dnes už volím neutrálne farby či moju obľúbenú čierno bielu kombináciu.

Každý z nás má svoju komfortnú zónu, čo sa obliekania týka. Oblečenie, v ktorom sa cíti dobre a sám sebou. Pre niekoho sú to džiny, tričko a tenisky, naopak iné ženy preferujú šaty a lodičky. Každý (každá) z nás je iný a takto je to v poriadku. Ja vám dnes predstavím svoju komfortnú zónu. Oblečenie, ktoré ma najlepšie vystihuje a cítim sa v ňom sama sebou.

Moja voľba bola jednoznačná. Biela košeľa s viazačkou, šik čierne nohavice s vysokým pásom a dĺžkou po členky a vysoké čierne lodičky (musí byť). K tomu klasický trenčkot alebo vlnený kabát, keď je vonku chladno. V prípade pohovoru som vynechala výrazný náhrdelník a zvolila som len jednoduchú zlatú retiazku. Výrazný červený rúž som zamenila za nenápadný v nude odtieni. 

Tak to je on! Outfit, v ktorom sa cítim sebavedome a sama sebou. Uspela som v ňom na pohovore a nosím ho vždy, keď ma čaká dôležitá schôdzka. Aký outfit najlepšie vystihuje vás?









Shirt, pants, trench coat: MargiFashion, Shoes: Guess, Bag: via Humanic, Necklace: Zara, Glasses: Ralph Lauren

You May Also Like

21 komentářů

  1. nice look!

    ________________________
    perfect look
    blog.justynapolska.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Amazing outfit, so classy and elegant! Kisses, Anja

    vivalafashiondiva.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Outfit na pohovor či rande volím vždy veľmi svedomito, pretože druhý prvý dojem spraviť nemôžeme. Ja mám však s červenou na pohovore dobrú skúsenosť, vzala som si v lete červené šaty a prijali ma v nich do mojej prvej práce. Čierno-bielu kombináciu mám rada, no ešte radšej nosím modrú. A najlepšie sa cítim v šatách s lodičkami na nohách. Šaty milujem, v zime som trochu obmedzená, lebo je zima, no aj tak sa občas premôžem, trochu zmrznem, ale mám šaty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čistá pravda Janka. Prvý dojem je podstatný. Ak máš rada šaty, prezradím Ti, že naša nová kolekcia bude šatová :)

      Odstrániť
  4. Ja mám veľmi rada takýto jemne pánsky štýl a myslím si, že na pohovor je to ako stvorené. Blúzka je krásna a hneď by som ju prijala do svojho šatníka :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne Nita. Blúzka je ozaj super. Už existuje i jej čierna varianta :)

      Odstrániť
  5. Zajímavá představa, že pod komfortní zónou si může člověk představit i oblečení, v kterém je mu dobře (většinou se to slovní spojení používá v jiném smyslu).
    Ale souhlasím, pro celkovou pohodu je pohodlné oblečení důležité, no někdy jsou situace, kdy se člověk musí obléct i do něčeho, v čem se úplně necítí (já si snad nikdy nezvyknu prostě na formální obleky a kravaty..možná jednou, až si nechám nějaký ušít přímo na míru =D )

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si to prebrala po svojom :) Dnes som si na tento svoj článok v práci spomenula. Ráno som nestíhala do práce a tak som na seba nahodila prvú vec čo som našla a vyštartovala som. Už cestou som si hovorila, že som to trochu nevychytala a moj celý deň sa niesol v tomto duchu :D

      Odstrániť
  6. úplne súhlasím, hlavne čo sa týka tých pohovorov, vždy keď na nejaký idem tak idem najprv na nákupy :) outfit je pekný blúzka je krásna :)
    www.simplytheblog.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár Viki. Ja som isté obdobie chodievala na nákupy vždy, keď sa chystala nejaká párty :D

      Odstrániť
  7. Je vidieť, že toto je to, v čom sa cítiš dobre :) Tiež som si aktuálne spomenul na svoje pražské pohovory. Najhoršie boli asi tie, ktoré som absolvoval počas obedňajšej pauzy a bol som nervózny nie len z pohovoru ale aj z toho, aby som sa včas vrátil do vtedajšej práce...

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne Patrik. Je to naozaj outfit, v ktorom sa cítim dobre. Situáciu, ktorú popisuješ tiež veľmi dobre poznám. Poriadna dávka adrenalínu to je :)

      Odstrániť
  8. Super, sekne ti to.. takáto dámska elegantná móda ti pristane :) vzájomné sledovanie? :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne Dominika. Mimochodom ja Ťa už sledujem :)

      Odstrániť
  9. Super veľmi pekný biznis look :-) Michaela
    www.imperfect-woman.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásné lodičky. Shodou náhod jsem si ted pořídila velmi podobné, od značky Melissa (http://www.spartoo.cz/Melissa-CLASSIC-HEEL-x1511292.php). Sice to není Guess, ale mám ráda ten jejich nápad s gumovým materiálem.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.