Cestovanie po Albánsku - Dhermi

by - streda, septembra 14, 2016


Čo by to bolo za dovolenku bez relaxu a pohodičky na pláži. Po niekoľko dňových potulkách po Albánsku sme si s manželom povedali, že je najvyšší čas na oddych. Našou ďalšou cieľovou stanicou stala prímorská oblasť Dhermi.

Raj na zemi

Dhermi je vlastne malou dedinkou, ktorá leží na juhu Albánska, neďaleko mesta Vlore. Patrí medzi vyhľadávanú a u Albáncov mimoriadne obľúbenú oblasť. Luxus tohto miesta spočíva v krajine navôkol, čistých plážach a azúrovo priezračnom mori. Nesmiem zabudnúť ani na vychýrenú kuchyňu. V miestnych reštauráciách sme si pochutnávali hlavne na čerstvých rybách, morských príšerkách a zeleninových šalátoch. Ja  som po rokoch odolávania konečne prišla na chuť krevetám a zachutili mi natoľko, že som si ich dávala vždy, keď bola príležitosť.

Čo sa týka ubytovania, za posledných pár rokov tu vyrástlo niekoľko nových hotelov. Na počet hviezd sa tu však príliš nehľadí. Po pravde ja ani netuším, koľko mal ten náš. Každopádne ubytovanie je tu pomerne drahé. Jedna noc vrátane raňajok na dvojlôžkovej izbe vychádza okolo 70 €. K tomu však máte isté ležadlo na pláži. Čo mi tu však chýbalo bola klasická promenáda pozdĺž pláže. Milujem totiž prechádzky pri západe slnka.

Jedno je však isté, Dhermi má čo ponúknuť. My sme si tam dokonale oddýchli a vychutnali každý slnečný deň naplno. Teraz, mesiac po návrate domov, pri prezeraní týchto fotiek ešte stále cítim teplo slnečných lúčov a vôňu mora. Čo vám poviem, hneď by som sa tam vrátila










You May Also Like

2 komentářů

  1. No k moru by som sa vrátila tiež, tento rok som pocítila vplyv morskej vody na svojej pokožke po prvýkrát a bolo to úžasné, je to taký parádny relax a samozrejme sa mi vôbec nechcelo späť do práce.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.