KRÁSA

by - nedeľa, februára 03, 2019


Každý ju vidí či vníma úplne odlišne. „Videla si ju? Vyzerá fakt dobre ...". „Zbláznila si sa, veď je úplne obyčajná.“ Dva úplne odlišné názory na tú istú osobu. Zatiaľ čo my vidíme stelesnenie krásy, naša kamarátka má očividne iný názor. Ako to vlastne je? Krásnou môže byť úplne každá žena. Svoju krásu či už tú vonkajšiu alebo vnútornú máme samé vo svojich rukách. A záleží len na nás, koľko starostlivosti, času a tiež financií sa rozhodneme do seba investovať. U tej vonkajšej si dokážeme dopomôcť voľbou správnych prípravkov, s tou vnútornou je to už o niečo horšie. Je to o vyžarovaní a kúzle osobnosti, ale o tom niekedy nabudúce. 

Nie je to tak dávno, čo som bojovala s problematickou pleťou a krásna som si nepripadala ani náhodou. V rovnakom čase môj veľmi dobrý kamarát Patrik rozbehol e-shop zameraný na prírodnú kozmetiku s názvom SKIN GARDEN. Na jeho odporúčanie som postupne obmieňala produkty starostlivosti o pleť a sledovala som, čo sa bude diať. Micerálnu vodu (áno, dnes už viem, že je to zlo) som nahradila mliekom na odlíčenie, ktoré je vhodné na moju citlivú pleť. Tú som potom dočistila Ružovou vodou. Najväčší zázrak nastal v momente, keď som začala používať Beauty oil od značky Noili, ktorý som si nanášala na pleť každý večer. Trvalo pár týždňov, keď som zaznamenala prvé zlepšenia a dnes sa už teším zo zdravej hydratovanej pleti. 

Dnes som za peknú

Občas si poviem: „Dnes budem za peknú!“ Čo to v preklade znamená? Vyžehlím si vlasy, dioptrické okuliare nahradím šošovkami, nalíčim sa, na ústa nanesiem rúž a nahodím úsmev. Nikdy som veľmi nefandila umelým nechtom alebo mihalniciam a ďalším vyumelinkovaným vychytávkam, ktoré nám majú nabudiť pocit krásy. Na druhej strane nepatrím ani k tým, ktoré preferujú „natural beauty“. Takže najdôležitejšie je, nájsť si svoju zlatú strednú cestu. K dokonalému zovňajšku patrí samozrejme aj vhodný outfit, v krátkosti vám predstavím ten dnešný. 


O outfite

Tvídové sako som si zamilovala ešte počas minulého roka. Vo svete módy sa zvykne používať výraz „MUST HAVE“. A tak niet divu, že som ho samozrejme musela mať. Nie preto, že si to vyžaduje diktát módy, ale preto, že sa jedná o univerzálny a hlavne nadčasový kúsok hodiaci sa na akúkoľvek príležitosť.

Tvídové sako (to, ktoré mám dnes na sebe) som vám predstavila už v jeseni (článok tu). Vtedy som ho nosila veľmi často v kombinácii s vlneným svetrom a džínsami. Keď mám pracovné jednanie volím bielu košeľu a čierne nohavice. Rovnako malo možnosť byť so mnou na drinku v bare. V kombinácii s koženkovými legínami, čiernym tričkom s čipkou a prepásané opaskom pôsobilo šik a tiež sexi. 

Tentokrát som trochu zaexperimentovala, respektíve mojim prvotným plánom bolo vytvoriť kombináciu, ktorú bežne nenosím. Zvolila som červenú kruhovú sukňu, ktorá patrí k našim najpredávanejším kúskom. Pod sako obliekla tričko s nápisom LOVE. (Pre niekoho možno infantilné, ale u mňa je veľmi obľúbené.) Znovu som to celé prepásala opaskom a na nohy obula čierne členkové čižmy. 

Foto: Michal V. KŘEPEL (@mikczech_foto)










Sako a sukňa: MARGIFASHION, Tričko: Lindex, Členkové čižmy: Aldo, Opasok: Zara

You May Also Like

4 komentářů

  1. Veľmi sa mi páčil úvod článku a aj to s tou prírodnou kozmetikou. Ja ju používam vo veľkej miere, hlavne na pleť a som spokojná. Oleje Noili som neskúšala, no mám na ne zálusk. Inak kombinácia čiernych pančúch a červenej sukne je úžasná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, ďakujem mám radosť, že sa článok páči. Ja si cestu k prírodnej kozmetike stále hľadám, ale musím povedať, že Oleje od Noili sú naozaj skvelé. Určite vyskúšaj :)

      Odstrániť
  2. Super článek. Já jsem míval problém s akné, když jsem byl nucen změnit zajetý životní styl, stravu, ale hlavně hygienu. Nešlo ani tak o záněty v obličeji, ale především ve vlasech...
    Krása má mnoho poloh. I dívka s ankne je krásná, pokud má jiskru v oku a úsměv na tváři.
    Outfit dokonalý!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Súhlasím, krása je vysoko subjektívna záležitosť, ale myslím si, že človek je najkrajší, keď je spokojný a šťastný :) Veľmi dobre napísaný článok, aj outfit je super :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.