EXKLUZÍVNA

by - streda, mája 29, 2019


Význam slova „exkluzívny“ hovorí jasne. „Jedná sa o niečo unikátne, jedinečné alebo výnimočné." Týmto prívlastkom som sa rozhodla označiť plisovanú sukňu, ktorá sa pred pár týždňami stala súčasťou ponuky MARGIFASHION. Čím si to vyslúžila? Plisovaných sukní nájdete v obchodoch mnoho. Rôzne farby i vzory, avšak tá naša vám zaručí exkluzivitu. Dámu v rovnakej sukni stretnete len náhodou – ak vôbec. Mám ju ja a v ponuke sú ďalšie 4, ktoré čakajú na svoju hrdú majiteľku. 

Sukňa je jedinečná vďaka materiálu,  kde na povrchu má látka zaujímavú potlač a vo vnútri skladov je v béžovej farbe so zlatistým odleskom. Objavila som ju úplnou náhodou v jednom pražskom obchode, kde som bola s kamarátkou. Medzi tým množstvom látok čo tam bolo ako jediná na mňa blikala ako kontrolka a nešlo ju prehliadnuť. A tak som sa vydala za tou žiarou a už som ju z rúk nepustila. Z Prahy so mnou cestovala domov do Bardejova, kde sme spolu s mamou v salóne dumali nad jej spracovaním. Pôvodne mala pás nahradiť hrubá guma. Myslela som si, aké to bude jednoduché. Nebolo!  Vydala som sa do mesta, kde som behala z jednej galantérie do druhej, no márne.

„Bude to tvrdý oriešok!“ hovorili sme si s mamou. No každá škrupina, aj tá najtvrdšia skôr či neskôr praskne a my sa dostaneme k jadru. Presne tak to bolo aj v tomto prípade. Zaobišli sme sa bez zbytočnej gumy, ktorá by túto exkluzívnu sukňu len degradovala. Namiesto toho sme to vyriešili po svojom a zachovali tak jedinečnosť materiálu .... 


Ten pocit jedinečnosti ...

Pár dní sukňa zdobila figurínu v salóne a v piatok mala konečne premiéru. S pocitom jedinečnosti som kráčala námestím, keď ma oslovili turisti, či by som ich odfotila. S úsmevom som súhlasila a urobila im pár fotiek na našom krásnom Radničnom námestí. Okrem slov vďačnosti som si vyslúžila množstvo komplimentov. Žeby tá sukňa mala kúzelnú moc?

Keď som pripravovala outfit na toto fotenie rozhodla som sa pre neutrálne odtiene. Taktiež som bola dosť ovplyvnená počasím, ktoré žiaľ nebolo príliš priaznivé. Zvolila som jednoduchý svetrík krémovej farby s dlhým rukávom a béžové lodičky. Počas leta vyskúšam určite aj odvážnejšie a farebnejšie kombinácie. Čo na sukňu hovoríte vy? Zaslúži si exkluzivitu, ktorou som ju označila?

PS: Na záver

Tým z vás, ktoré sledujete trendy a celkové dianie v módnom svete určite neunikol návrat sponiek. Áno, aj pukačky, ktoré sme nosili ako malé sú späť. Zdobené perličkami či kamienkami rôznych farieb a hneď niekoľko vedľa seba. Vďaka jednej z mojich blízkych kamarátok som dnes i ja trendy. Od Stanky, ktorá sa mimochodom stará o gramatické korektúry mojich príspevkov, som dostala túto krásnu sponku s vážkou. Čo by ste povedali na článok venovaný vlasovým doplnkom?

Foto: Michal V. KŘEPEL (@mikczech_foto)








Plisovaná sukňa: MARGIFASHION, Svetrík: MARGIFASHION. Lodičky: Guess, Kabelka: Michael Kors

You May Also Like

5 komentářů

  1. Pekný článok Jani a aj outfit ako inak. Sukňa je fakt pekná, ja sa ale furt neviem odlhodlať na sukne pod kolená. Vždy mám obavy že budem ešte nižšia. Inak hej všimla som si tie trendy, fakt mi to pripomína detstvo no musím uznať, že to vyzerá dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Janka, teším sa, že sa článok páči. Sukní pod kolená sa neboj. Si rovnakého vzrastu ako ja. Ak je sukňa do pásu a k tomu si dáš podpätky, naopak si opticky pár centimetrov pridáš. Treba skúsiť :)

      Odstrániť
  2. Já nejsem odborník na módu a tak nevím, co je trendy, in a podobně. Hodnotím vždy celekový dojem a pocity.
    Exkluzivní sukně zcela jistě je, jako otufit celý. A konečně jsou zpět lodičky na vysokém podpatku :) Zatímco na sukně, si občas dámy troufnou, lodičky obouvají na běžné nošení zřídka kdy...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár Aleš. Lodičky, respektíve podpätky nosím pomerne často a tiež rada. Avšak pravdou je, že to nie je najpohodlnejšia obuv a Pražský terén k ich noseniu nie je ideálny. Možno práve preto mnoho žien dáva prednosť pohodlnejšej obuvi.

      Odstrániť
  3. Du siehst sehr schön aus in diesem Look.Auch das du eine Strumpfhose trägst find ich gut.Ich glaub,erst durch Strumpfhosen werden die Beine von uns Frauen noch schöner,weil sie natürlich viel wegkaschieren können.
    Viele Grüsse Josephine

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.