Prague Fashion Weekend 2014

by - utorok, septembra 09, 2014

Môj víkend sa niesol v znamení fashion víkendu, ktorý sa konal v Prahe. Presnejšie celá ta paráda odštartovala už vo štvrtok. Určite ste už o tom mnoho počuli a tiež videli. Preto tu pre vás máme len stručné zhrnutie mojich pocitov.
Štvrtok - Veľké očakávanie i mierne sklamanie
Prvá prehliadka, ktorej som sa zúčastnila bola od Pietra Filipy by Ivana Mentlová. Musím sa priznať, že som sa naň veľmi tešila a tým pádom som od toho mala veľké očakávania. Za seba musím povedať, že som bola trochu sklamaná. Čakala som niečo viac, pretože tvorba Ivany Mentlovej je mi veľmi blízka. Modely boli síce pekné, ale taká tá čierno - biela klasika, ktorá už tu bola. Asi najviac sa mi páčili posledné modely a to čierne šaty, ktoré boli v kombinácií s priehľadnou čipkou. Po ňom nasledovala Kateťina Geislerová, ktorá ma naopak upútala zaujímavou hrou s materiálmi a tiež detailmi. Jej kolekcia sa niesla v bielych a tiež tmavých odtieňoch. Asi najviac paf som bola z bielych hodvábnych šiat, ktoré môžete vidieť na prvom obrázku.


Piatok -  hlavná hviezda Zombie Boy
Určite sme už o ňom počuli. Ja som o ňom prednedávnom čítala na internete a musím sa priznať, že som netušila, že tento model sa na PFW objaví. Ja nie som veľkým fanúšikom tetovaní a po tejto show som dúfala, že z neho nebudem mať v noci novčné mory :) Kolekcia Petry Ptáčkovej, kde bol hlavnou hviezdou spomínaný Zombie Boy bola inšpirovaná čínskou kultúrou. Mňa osobne zaujali ľahké vzorované materiály a tiež kimona, ktoré sú momentálne veľmi obľúbené. Aj v prípade Martiny Špetlovej to bolo o materiáloch a tiež detailoch. Jednoduché strihy a o to zaujímavejšie vzory, riasenia  a farebné kombinácie hrali hlavnú rolu jej kolekcie.



Sobota - deň, na ktorý som sa najviac tešila
V sobotu som sa spolu s kamarátkami zúčastnila hneď štyroch prehliadok. Náš fashion deň odštartovala Petra Balvínová zo značkou TIQE. Svietivá kolekcia bola išpirovaná plameniakmi, ktorý nechýbali na látkach a tiež na doplnkoch. Celá kolekcia sa niesla v príjemných pastelových odtieňoch ružovej farby. Po svetlých farbách prišla na rad kolekcia úplne iného žánru. V kolekcii LaFormela dominovala čierna farba, priehľadné materiály s nádychom panku. Podľa mňa veľmi inšpiratívna. Prehliadnuť nešli ani zaujímavé čižmy, ktoré mali modelky na nohách. Keď sa na móle objavil prvý model značky Chatty povedala som si woooow. Biely kabát bol tak krásny, že by som si ho najradšej odniesla hneď domov (môžete vidieť na prvom obrázku). Pre mňa to bola absolútne najkrajšia kolekcia, akú som na tomto ročníku videla. Nádherné splývavé materiály a zaujímavé strihové riešenie bolo tu dominantné. Skvelý deň ukončil slovenský návrhár Boris Hanečka, ktorý bol takzvanou čerešničkou. Jeho zaujímavá kolekcia sa niesla v aktuálnych kombináciách farieb (čiernej, bielej, modrej, zelenej a tiež fialovej) a prepracovaných strihoch. V závere prehliadky návrhár všetkých ohúril záverečným defilé, Modelky vstúpili na mólo so závojom, ktorý bol poháňaný vzduchom. Bol to ohromujúci pohľad.





Zhodnotenie a ponaučenie
Aké ponaučenie som si z toho odniesla? V prvom rade zosúladenie sa s fotoaparátom. Vôbec sme sa nevedeli zladiť! Kým on zaostril modelka už bola preč. Samozrejme ja sama mám na tom svoj podiel viny. Keď moje fotky videl dnes manžel takmer sa počúral smiechom. Preto som si musela fotky požičiať z hlavnej stránky MBPFW. Každopádne som veľmi rada, že som mala možnosť sa tejto akcie zúčastniť. Stretla som mnoho zaujímavých ľudí a hlavne som mala možnosť vidieť všetko pekne z blízka a na vlastnej koži zažiť atmosféru. Za rok tam určite chýbať nebudem.
Zúčastnili ste sa tiež PFW? Ktorá z prehliadok sa vám najviac vryla do pamäti?

Zdroj obrázkov: MBPFW

You May Also Like

7 komentářů

  1. Ahojky, no nezúčastnila som sa a vidím, že som prišla o zaujímavé prehliadky. Z toho, čo si nám tu ukázala by som brala určite z kolekcie Kateťiny Geislerovej, Martiny Špetlovej, Laformeli a Chatty. Pokiaľ ide o značku Pietro Filipi, by som tiež viac očakávala. Pekne napísaný článok! :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Kati, ďakujem za komentár. Určite bolo z čoho vyberať a myslím, že každý si tam našiel svoje :)

      Odstrániť
  2. Vdaka za super post, ocividne som ovela prisla ale rodinne povinnosti bola vacsia priorita, co by ma zaujimalo je dostupnost jednotlivych modelov a hlavne cena, predpokladam, ze maloktora zena si vo svojich 30 rokoch moze dovolit niektore modely teda moze ale na ukor niecoho ineho a hlavne okolie to este u nas nevie ani ocenit ani pochopit a hlavne rozpoznat ... Malo co z toho mi pride ako znama "znacka" ale tk toto je zaciatok jak sa dostat do povedomia!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Anna, veľmi ma teším, že sa článok páči. Myslím, že väčšina zo zmieňovaných návrhárov má v Prahe svoj butik. Neviem ako sa ich modely pohybujú cenovo. Predpokladám, že ceny budú vyššie. Každopádne je dobré, že aj Praha má svoj Fashion week a že je oň záujem :)

      Odstrániť
  3. Nice styles!! But that all tattoo model though...it scared me at first sight LOL

    www.ladyredstrawberry.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.