O farebnej typológií

by - štvrtok, februára 16, 2017


Zbaliť sa do malého príručného kufra bola pre mňa výzva. Na posteľ som si už tradične pripravila veci (oblečenie, topánky a doplnky), ktoré som si chcela do Madridu vziať. Ako inak musela som sa zhruba s polovicou rozlúčiť a nechať naozaj len to najnutnejšie. Vybrať oblečenie, ktoré budem môcť medzi sebou jednoducho kombinovať. Ružovej vesty som sa rozhodne vzdať nechcela a tak som pre ňu miesto v kufri našla.

Moja farebná cesta

Ešte donedávna som sa ružovej farbe vyhýbala. Avšak cestu k nej som si po čase našla a dá sa povedať, že postupne to tak bolo aj s inými farbami. Na otázku „Aká je tvoja najobľúbenejšia farba?“ do dnes nedokážem odpovedať. Obľúbenú farbu jednoducho nemám a môj šatník je pestrý. Pri výbere a kombinovaní sa riadim predovšetkým pocitmi. Dávam si pozor na kombinovanie výrazných farieb, aby som vo výsledku nepôsobila ako kanárik. Sú dni, kedy sa napríklad v červených šatách cítim fantasticky a sebavedomo. No sú rána, kedy si ich oblečiem a už doma pri pohľade do zrkadla si hovorím, že to nie je ono a do práce nakoniec kráčam v neutrálnom outfite (džínsach a pruhovanom tričku). Nájsť farby, vďaka ktorým sa budeme cítiť sebavedomo a príjemne každý deň je jednoducho umenie. 

Pred časom ma oslovila Beáta z webu supervizaz.sk, ktorá sa venuje farbám, presnejšie farebnej typológií. Na jej webe nájdete rozhovor so mnou a taktiež množstvo zaujímavých a poučných článkov ako napríklad „Test farebnej osobnosti.“, „Čo dokážu farby.“ či „Ako náš štýl ovplyvňuje výber farieb.“ Pri čítaní jej článkov som si uvedomila, ako dôležité je určiť správnu farebnosť. Priznám sa, že som nikdy veľmi neriešila do akej farebnej typológie spadám. Mám rada teplé farby a Beáta mi potvrdila, že sa ku mne naozaj hodia. 

Ako ste na tom vy? Viete, do akej farebnej typológie spadáte a aké farby sa k vám najlepšie hodia?








Ružová vesta: MargiFashion, Košeľa: Zara, Čierne džiny: Mango, Kabelka: Michael Kors, Topánky: CCC, Slnečné okuliare: Ralph Lauren

You May Also Like

7 komentářů

  1. Ja si veru tu typologiu akosi neviem určit. Čítala som už vela článkov, ale akosi sa mi zdá, že farby pre typ, ktorý mi vždy vyjde, mi v skutočnosti vobec nejdu, som v nich nevyrazna, alebo bleda.
    Ja som dlho bola verná čiernej farbe, nie však v štýle emo, ale proste nevedela som vytvoriť outfit bez použitia čierneho kuska nejakého oblečenia. Časom sa to zmenilo a teraz možem tiež povedat, že mám šatnik pestry. Ale čiernu mám stále rada :)
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že každý by mal nosiť to a také farby, v ktorých sa cíti príjemne. Veľmi rada skúšam nové veci a tiež farby, občas nie je naškodu skúsiť niečo nové. Nosiť len čiernu je hlavne v Tvojom prípade škoda. Si mladá krásna žena a verím, že svoje farby určite nájdeš. Občas nie je na škodu poradiť sa s niekym, kto sa tomu venuje. Ako je napríklad Beáta :)

      Odstrániť
  2. Farebnú typológiu síce neovládam, no viem, že na mne najlepšie vyniknú a najlepšie sa cítim vo výrazných farbách. Milujem modrú a červenú, no nie všetky odtiene. Béžová je u mňa okrem nohavíc tabu a sivá detto, tieto farby ma vôbec neoživia a robia zo mňa takú šedú myšku. Počas vysokej si zo mňa dokonca kamarátky robili srandu, že všetky veci nakupujem len v červenej, no mám rada túto farbu. Rozhodne sa však snažím farby kombinovať tak, aby som nevyzerala presne ako píšeš ako kanárik pestrofarebný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som farebnú typológiu neriešila, ale musím sa priznať, že je to zaujímavá veda :)
      Na druhej strane každá z nás má rada niečo iné a práve to by mala nosiť.

      Odstrániť
  3. Netuším, ale milujem všetky farby a kúsok oblečenia ma musí hlavne zaujať bez ohľadu na jeho farbu :). Ružová vestička je fakt skvelá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ta růžová vestička je úžasná. Moc pěkný outfit, hezky sladěný!

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.