Spomienky na Madrid

by - nedeľa, februára 19, 2017


Dnešný príspevok nebude outfitový či módny ako je to u mňa zvykom. Bude tak trochu spomienkový, na Madrid, kde sme s manželom strávili príjemný týždeň. O tom, čo som tam robila som už písala v minulom článku. Po pracovnom týždni konečne nadišiel čas víkendu, počas ktorého sme chceli vidieť a navštíviť čo najviac miest.

Pár dní pred našim odjazdom do Madridu ma manžel prekvapil kúpou nového objektívu. A tak sme fotili a fotili, skúšali čo nový objektív dokáže. Vzniklo obrovské množstvo fotiek – lepších i tých menej vydarených a dnes vám ukážem aspoň niekoľko z nich. 

MADRID je mestom z bohatou históriu a ponúka množstvo zaujímavých uličiek budov, kostolov a nesmiem zabudnúť ani na kráľovský palác a množstvo parkov. Čo všetko sme počas jedného dňa stihli vidieť?

Plaza Mayor - štvorcové námestie, ktoré sa nachádza v centre mesta a je obklopené historickými domami. Uprostred neho je socha Filipa III na koni. Námestie i počas našej návštevy bolo vždy plné ľudí. Je tu množstvo reštaurácií, barov i obchodov a tiež pouličných umelcov. 

Našim ďalším bodom bol park Buen Retiro, kde sme si aspoň na chvíľu odpočinuli a načerpali energiu. Žiaľ nebolo ideálne počasie k tomu, aby sme v parku ostali relaxovať dlhšiu dobu. Navyše tlačil nás i čas. 

Hlavným bodom dňa bola návšteva kráľovského paláca - Palacio Real, ktorý sme jednoducho vidieť museli. Ohromné sídlo som žiaľ videla len z vonku. Pred vstupom do paláca bola "fronta" na niekoľko hodín preto sme si ho obzreli len z vonku a jeho návštevu necháme na inokedy. (Na nete som sa dočítala, že palác je oficiálnym sídlom kráľa Juana Carlosa a jeho rodiny, ale využíva ho len počas slávnostných ceremónií. Dohromady je v ňom viac než 3418 miestností.)

Verím, že tých miest, ktoré stoja za to vidieť v Madride je omnoho viac. My sme žiaľ viac času nemali a v sobotu dostali naše nohy fakt zabrať. Z jedného miesta na druhé sme sa presúvali po vlastných a na konci dňa sme zistili, že sme odkráčali viac než 16 km. Večer unavení, ale spokojní sme zaspávali s myšlienkou, že sa tu možno čoskoro znovu vrátime a pozrieme si miesta, ktoré sme nemali možnosť vidieť.

Plaza Mayor



Park Buen Retiro


Kráľovský palác - Palacio Real





Šedý kabát, ružová vesta: MargiFashionKošeľa: Zara, Čierne džiny: Mango, Kabelka: Michael Kors, Topánky: CCC, Slnečné okuliare: Ralph Lauren

You May Also Like

8 komentářů

  1. To je ale nádhera :) Dúfam že sa tam niekedy pojdem pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno bolo tam nádherne a rozhodne odporúčam sa do Madridu zájsť pozrieť :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá to tam nádherne, a ty si mala na sebe oblečený úžasný outfit. :P

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky! Madrid je úžasný, byla jsem tam dvakrát, ale moc jsem toho neviděla, takže se tam určitě chci ještě před odjezdem do Čech podívat. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. Tak dúfam, že Ti to tentokrát vyjde a budeš mať príležitosť vidieť toho viac. Ja osobne sa tam tiež plánujem ešte raz pozrieť :)

      Odstrániť
  4. Skvelé fotky!:) Madrid by som veľmi chcela navštíviť, bola som v Barcelone a na pobreží Costa Brava a Španielsko som si zamilovala:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za komentár. Barcelona je ďalším španielskym mestom, ktoré sa nachádza na mojom zozname a rada by som ho navštívila :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.