ENERGIA

by - nedeľa, októbra 21, 2018


Poznáte tie dni, kedy nič nie je také, ako by ste si priali. Ráno zazvoní budík, potom druhý, ten tretí už ani nevnímate len ho zaklapnete. Zrazu sa prebudíte s hrôzou zistíte “Zaspala som!”. Bežíte do kúpeľne, rýchle sa oblečiete a opäť bežíte, tentokrát na autobus (či iný dopravný prostriedok), ktorý vás dovezie do práce. V práci na vás čaká desiatka nevybavených e-mailov a vy si želáte len jedno “Nech som už doma!”. Deň bez energie, kedy nepomáha káva či iné energetické nápoje zažil už asi každý z nás. Čo v takom prípade robiť? Presne túto otázku som položila na svojom FB profile a od svojich milých čitateliek som sa dozvedela zaujímavé tipy, s ktorými by som sa rada podelila.
  • Poriadne sa vyspať! Súhlasím, dobrý spánok je tým najlepším liekom a len odpočinutý človek dokáže naplno fungovať. No však robiť v prípade, keď i napriek únave spánok neprichádza? Mne pomáha medovkový čaj, meditácia a v najhoršom prípade siaham po melatoníne. 
  • Nalakovať nechty! Príjemná činnosť pre nás ženy, pri ktorej skrášlime svoje nechty a dokážeme aspoň na chvíľu vypnúť. Aspoň ja to tak mám.
  • Napustiť vaňu či vliezť do sprchy! Voda je očisťujúca a ja verím, že dokáže zmyť nie len špinu z tela, ale i nášho vnútra. Milujem sprchovanie a priznám sa, že mnoho nápadov som dostala práve v sprche kedy som len tak stála pod prúdom tečúcej vody. 
  • Prečítať si dobrú knihu či časopis! Dobrá kniha je tým najlepším spoločníkom. Dokáže zaujať, vtiahnuť nás do deja a tak aspoň na chvíľu zabudneme na to, čo nás ťaží a kradne energiu. 
  • Dopriať si chutné jedlo! Poteší chuťové poháriky a telu dodá pocit šťastia. S plným bruškom je hneď veselšie. 
  • Joga či iné cvičenie! Počas leta a príjemných teplých dní som zvykla prísť domov schmatnúť tenisky a vybehnúť prevetrať si hlavu. V ušiach mi znela hudba, ktorá ma motivovala k tomu „just run ...“ a tak som bežala. Keď som potom dobehla domov cítila som sa ako znovuzrodená. 
Tých možností ako dobiť baterky existuje mnoho. Najlepšia je si ich namixovať podľa chuti. 


Vo farbách jesene

Pozitívnu energiu a radosť do všedných dní dokáže vniesť i pekné počasie. Tieto jesenné dni navyše hýria farbami a pohľad z okna mnohokrát pripomína tapetu. Tak, ako po iné roky príroda sama prináša tie najkrajšie farebne trendy. Okrovo žltá, zelena, oranžová či tmavo červená sú farbami, bez ktorých si už jeseň nedokážem predstaviť. A tak som sa s prírodou pekne zladila. 

Tvídové sako – nadčasová klasika, ktorá tu už bola a znovu je. Ja už jedno vo svojom šatníku mám, veď mohli ste ho vidieť len nedávno v tomto mojom príspevku. Obľúbila som si ho natoľko, že som ho doslova „vláčila“ stále. A tak som si povedala, že ešte jedno sa v mojom šatníku rozhodne nestratí. Hlavne také, ktoré bude z kvalitného vlneného materiálu, s dvojradovým zapínaním a tak trochu over size strihom, aby sa doň zmestil vlnený sveter. 

V tomto prípade som zvolila žltý vlnený sveter, aby som sa ako som už spomínala zladila s listami stromov, k tomu moje obľúbené slim džiny a na nohách mám členkové čižmičky, ktoré som ulovila na konci zimy v Gino Rossi. Aktuálne sa tam opäť chystám, hodili by sa mi podobné v čiernej farbe. 
Prajem vám príjemné jesenné obdobie a dni plné  energie. A keď dôjde, spomeňte si na tipy uvedené v tomto článku. 

Foto: Michal V. KŘEPEL












Sako: MargiFashion, Sveter: Lindex, Rifle: Zara, Členkové topánky: Gino Rossi, Kabelka: Michael Kors

You May Also Like

4 komentářů

  1. Trochu mi ve výčtu činností pro dobiti energie chybí poslech hudby, ale jinak je to jakákoliv činnost, kdy člověk vypne a přijde na jiné myšlenky.
    Outfit opět skvělýý. Jen podpatek by mohl být ještě trošku vyšší.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za komentár Aleš. Máš pravdu, na hudbu som úplne zabudla, pritom ma sprevádza každý deň, dá sa povedať celý deň. Myslím, že tých činností sa dá nájsť ešte omnoho viac.
    Tento outfit sa myslím hodí na všedný deň (do práce či školy). Ja sama vždy niekam dobieham, prebieham, preto je počas takýchto dní pre mňa ideálna táto výška podpätku 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nuž bez energie som bola asi celý víkend. Na mňa vie veľmi zapôsobiť zmena počasia a s tým si veru stále neviem rady. Avšak zdá sa mi, že pomáhajú vitamíny hlavne B a C. Hudba je fajn a rovnako aj tie beauty rituály.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, podľa mňa vždy zaberá niečo iné. Treba vyskúšať - kombinovať ;)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.