INŠPIRÁCIA - ŠELMA

by - streda, apríla 03, 2019


“Pozor ide šelma!” Povedala som si a vykročila v nových leopardích topánkach, ktoré som ulovila v posledných zľavách. So svojou kúpou som bola nadmieru spokojná i keď pohľady niektorých mojich kamarátok či okoloidúcich boli značne rozpačité. Leopardie topánky pútali veľkú pozornosť a ja som si ich pri každom kroku užívala.

Návrat šeliem

Ak ste pred rokmi sledovali reláciu Nákupné maniačky viete, že zvieracie vzory, konkrétne leopardí si vyslúžil značnú kritiku. Dnes je už všetko inak! Šelmy vládnu nie len v ríši zvierat, ale už i v módnom svete.

Móda má svoje vlastné pravidlá a v prípade zvieracích vzorov to platí dvojnásobne. Pútajú veľkú pozornosť, preto vedieť ich správne nakombinovať tak, aby to nepôsobilo lacným až gýčovým dojmom chce určitú dávku vkusu a citu.


Ako sa so šelmami popasovať?

Leopardí vzor nie je pre každého, avšak ak chcete byť trendy a do svojho šatníka vpustiť aspoň malú šelmičku mám pre vás zopár rád a inšpirácií. Kamenné obchody či e-shopy dnes majú čo ponúknuť, tak poďme na to ...

  • Leopard a rock style - jednoznačne skvelá voľba! Šaty či sukňa si doslova žiadajú koženú bundu. Kľúčovým prvkom môže byť sukňa s leopardím vzorom, ku ktorej sa skvele hodí biele či čierne tričko s potlačou (ako inak v rokovom štýle), k tomu mohutnejšie kožené topánky, nejaký ten vybíjanec a zlaté doplnky. 
  • Trochu luxusu – špeciálna príležitosť si žiada špeciálny outfit. Jednou z možností môžu byť napríklad ľahké hodvábne maxi šaty či mini šaty s leopardím vzorom. Základ tvorí kvalitný materiál. K tomu postačia už len jednoduché doplnky v podobe čiernych lodičiek a kabelky. Ak je to na vás príliš, svoje obľúbené čierne šaty môžete doplniť lodičkami či kabelkou so zvieracím motívom. Tú zaručene využijete aj pri bežných outfitoch.  
  • Šelma bežného dňa – tento vzor ponúka ďalšie skvelé možnosti, ako ho začleniť do svojho každodenného života. Rovnako, ako to funguje v prípade rokového štýlu, funguje to i s denimom. Džínsy a k nim sveter, tričko, blúzka či kabát s týmto divokým motívom posunie váš bežný look do iných dimenzií. Pre tie menej odvážne postačí kabelka, topánky či obyčajná šatka.
  • Street style – kto toho znesie viac, ako práve móda z ulice? Praje odvážnym, ktorý sa neboja experimentovať. Je to takzvaná móda bez pravidiel a jej nositeľky si rozhodne nelámu hlavu nad tým, či dané kúsky ladia alebo nie. Dôležité je zaujať a byť sám sebou, ukázať svoju originalitu. Preto na fashion weeku stretnete napríklad tenisky s leopardím vzorom, v kombinácií s výraznými farbami či inými vzormi. 

Verím, že som vás inšpirovala a i vy vpustíte šelmy do svojho šatníka. V ďalšom pripravovanom článku vám ukážem ako ich nosím ja.  




You May Also Like

21 komentářů

  1. Ja som si najskor na tej prvej fotke myslela, ze si to ty :D. Tento trend sa mi velmi paci, aj ked momentalne mam v satniku len ladvinku s tymto vzorom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie som to ja :D Požičala som si fotky svetových bloggeriek, ktoré ma zaujali :)
      Niekedy stačí naozaj málo i ľadvinka je dosť. Ja mám len topánky s týmto zvieracím vzorom a úplne mi to stačí :)

      Odstrániť
  2. super článok :) ja som sa zatiaľ tento vzor nenaučila nosiť tak, aby som nevypadala ako lacná prostitutka :D

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Viki, teším sa, že sa článok páči. Skús doplnky, prípadne sukňu či tričko, ktoré skombinuješ s nieči naozaj jednoduchým. No na druhej strane, to, že je niečo trendy neznamená, že to všetky musíme nosiť ;)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.