ONLINE

by - štvrtok, júna 13, 2019


„Kto nie je online, akoby ani nebol.“ Žijeme vo svete, kedy časť nášho bytia sa odohráva v online svete. Nakupujeme online, zoznamujeme sa online a väčšinu vecí sme už schopní zariadiť ako inak online. „Z pohodlia domova si založíte účet a nemusíme ani do banky.“ sľubujú reklamy. Áno, všetko to má svoje výhody, ale i svoju tienistú stránku ... 

Ja sama si svoje fungovanie už nedokážem predstaviť bez tej malej zázračnej krabičky zvanej smartphone, ktorá ma sprevádza počas celého dňa. Množstvo aplikácii, ktoré mi spríjemňujú i uľahčuje fungovanie. V ušiach mi znie obľúbená hudba, vždy nájdem cestu z bodu A do bodu B a hlavne mám možnosť byť v kontakte s ľuďmi vzdialenými stovky kilometrov. Aspoň virtuálne byť na grilovačke s rodinou, stráviť príjemný pokec s kamarátkou pri víne ... v oboch prípadoch hoci len online. 

Nie je to tak dávno, čo na mňa vybehla reklama lákajúca zapojenie sa do súťaže, kde bol výhrou digitálny detox. „Naozaj to niekto potrebuje?“ Začala som googliť a zistila som, že sa jedná o pomerne komunikovanú tému. Závislosť od telefónu (či iných elektronických zariadeniach) začína byť braná rovnako, ako od alkoholu, cigariet či iných návykových látok. Digitálny detox sľubuje kvalitnejší spánok, viac času či sústredenia, menej stresu a celkovo viac energie. „Niečo na tom bude.“ Predstavila som si ako vyzerá môj bežný pracovný deň a koľko hodín strávim s telefónom v ruke. Radšej vám to ani nebudem hovoriť ... A tak som si urobila test. Z desiatich otázok som odpovedala 4 krát áno, čo vo výsledku znamenalo, že na takzvané liečenie to ešte nie je, ale mala by som sa nad sebou zamyslieť. Takže som zahájila samoliečbu. A čo by som odporučila vám? Užívajte si ten pravý offline life.


Online s MARGIFASHION

Samozrejme byť online je fajn a ja sa veľmi teším, že mám možnosť ponúkať oblečenie MARGIFASHION dá sa povedať po celom svete. Veď len nedávno sme posielali zavinovaciu sukňu do Anglicka, šaty putovali do Španielska a trenčkot do Nemecka.  

Pred pár dňami do ponuky pribudla ďalšia novinka, a to dlhá červená sukňa so záhybom a rázporkom v boku. Za mňa ideálna na bežné nosenie a tento outfit by som mohla nazvať pohodovým – víkendovým. Nechýba moje obľúbené tričko (ak sledujete môj blog dlhšiu dobu, tak ho určite dobre poznáte), biele tenisky a denimová bunda. 

Ako ste na tom vy? Hodil by sa vám digitálny detox?

Foto: Michal V. KŘEPEL (@mikczech_foto)











Sukňa: MARGIFASHION, Tričko: Lindex, Riflová bunda: Next, Tenisky: Nike

You May Also Like

2 komentářů

  1. Já si umím představit život bez mobilu. Byl jsem jeden z posledních, kdo vůbec nevlastnil telefon. A byl jsem tak trochu za exota a byl jsem také out. Což mi vyhovovalo.
    Dnes mám celkem kvalitní smartphone, díky kterému už nemám ani počítač. Vím kudy kam, vím kdy co jede a vím, co krásného jste opět vytvořila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár Aleš. Od kedy som dostala svoj prvý smartphone, neviem si bez neho už život ani predstaviť. Ale asi je to len sila zvyku a keby som musela, tak by som si znovu odvykla ... :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.