DIY - Fringe skirt

by - sobota, mája 09, 2015


Po rokoch som už konečne i ja zasadla za šijací stroj, aby som zo starého vykúzlila niečo nové. Šijací stroj som si do Prahy priviezla už asi pred piatimi rokmi. Väčšinou som ho využívala na drobné úpravy a inak ležal opustený v kúte našej spálne. Napriek tomu, že som vyštudovala odevnú školu, už si ani nepamätám, kedy som niečo ušila. Väčšinou využívam šikovnosť mojej mami a ja sa vyhováram na nedostatok času. Áno, priznávam sa, že som zlenivela, ale som rozhodnutá s tým niečo urobiť. Je škoda len tak zahodiť to, čo som sa naučila. Dnes vám ukážem svoj po rokoch prvý DIY projekt a verím, že ich bude viac. 

Pokiaľ ste aj vy rovnako ako ja podľahli strapcovému kúzlu nie je nič jednoduchšie, ako si sukňu so strapcami vytvoriť doma. Určite sa i u vás doma nájde sukňa, ktorú už dlhšiu dobu nenosíte. Ja som použila klasickú čiernu, ktorú som si najprv trochu po bokoch zúžila. Strapce teraz zoženiete v každej dobrej galantérií. Nájdete ich v rôznych farbách i prevedeniach. 

Pripravte si teda nožnice, špendlíky, stehovku, šijaciu niť vo farbe strapcov a samozrejme šijací stroj a môžeme sa spoločne pustiť do práce.


1. Strapce som si najprv prišpenlíme na dolný okraj sukne. 


2. Následne som ich po celom obvode nastehujeme, aby sa mi pri šití neposúvali. 


3. Sukňu so strapcami máme pripravenú a tak sa konečne môžeme pustiť k našitiu strapcov na šijacom stroji. Šijeme približne 2 mm od okraja strapcov.

4. Nakoniec už len odstránime pomocnú stehovku a máme hotovo.

Je to jednoduché, čo poviete? Z obyčajnej sukne je za pár minút sukňa nová - trendy a šik.


You May Also Like

7 komentářů

Používa službu Blogger.