Ako na vysoké podpätky?

by - streda, januára 11, 2017


Vždy ma veľmi bavilo písanie. Niektoré články na blogu vznikajú v priebehu chvíľky, nad inými trávim hodiny či dokonca dni. V mojom prípade je dôležité mať konkrétum myšlienku či tému. Vtedy slovíčka a vety skáču doslova samé a ja si ani neuvedomím a mám článok v rozsahu A4. V tom prípade príde na rad skracovanie. „Veď kto by predsa chcel čítať takúto slohovú prácu?!“. Sú však dni, kedy nad článkom sedím a viac mažem ako píšem. Po zhruba hodine zúfalstva radšej vypínam počítač a idem robiť niečo iné a vraciam sa až po chvíli. 

Písať o to, že je vonku zima a mráz, že som zladila šedý kabát s modrou sukňou a čiernym rolákom nemá cenu. Veď to každý vidí. Preto ma veľmi potešil e-mail od čitateľky môjho blogu, ktorá sa ma  pýtala, ako celý deň vydržím vo vysokých podpätkoch.

Kráľovná podpätkov

Každý kto ma pozná vie, že mojou najčastejšou a dá sa povedať denno - dennou obuvou sú topánky na vysokom podpätku. Ako to v nich celý deň vydržím? Sú v tom jednoducho roky praxe! Preto určite začnite s ich postupným nosením, nech si noha zvykne. 

Ja som vysokým topánkam verná už takmer 15 rokov. Začala som nosením hrubých podpätkov a postupne som stenčovala a zvyšovala. Dnes je mojim štandardom výška 8 – 10 cm. Milujem tenké ihlové podpätky – sú elegantné a robia krásne nohy. Ich nevýhodou je chodenie po kockách, ktoré sú všade po Prahe. Napriek tomu im nikdy neodolám. V poslednej dobe sa mi opäť zapáčili hrubšie hranaté podpätky, ktoré sú omnoho pohodlnejšie. 

Základom všetkého je kvalita! Kvalitne ušité topánky z kvalitného materiálu, ktoré sedia na nohe ako uliate. Dnes už do topánok investujem viac peňazí a kupujem si také, ktoré mi naozaj padnú a sú nadčasové. Mojimi najobľúbenejšími a taktiež najdrahšími sú kožené lodičky od Guess. Krásne sedia a kopírujú nohu – koža sa úplne prispôsobí chodidlu, takže nikde netlačia. Napriek tenkému a vysokému podpätku sa v nich veľmi dobre chodí. Občas si tiež pomáham gélovými vložkami.

Aký je váš vzťah k vysokým topánkam? Nosíte, ako v nich celý deň vydržíte? Budem rada, ak sa podelíte o svoju skúsenosť.


V dnešnom outfite máte možnosť vidieť modrú sukňu, ktorá bude súčasťou jarnej kolekcie MargiFashion a už čoskoro sa objaví v našej ponuke na Sashe.sk.






Kožušinový šál: MargiFashion, Sukňa a kabát: MargiFashion, Rolák: Zara, Opasok: C&A, Čižmy: Aldo, Kabelka: via Humanic

You May Also Like

12 komentářů

  1. I love your style! The coat and the furry collar are so beautiful!

    http://thewonderfashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jasné, že nosím, dá sa povedať, že ja opätky milujem a uctievam odmalička. Športovú obuv bez opätku si obúvam snáď len do lesa, na túry a na cvičenie. Bez opätkov sa skrátka necítim žensky a keď ich nepočuť, nie je to ono. Celý deň v nich však nedám, mám nižšie topánky na opätku, ktoré nosím po office ako prezúvky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sme na tom rovnako Janka. Tiež sa bez nich necítim sama sebou :)

      Odstrániť
  3. ja som nosila vysoké topánky už ako pubertiačka :) začínala som s nimi veľmi skoro, a vtedy mi vôbec nevadili...teraz keď som staršia, tak rada nosím aj nízke topánky, aj vysoké :) žena úplne inak vyzerá vo vysokých krásnych topánkach, takže sa snažím si ich pravidelne obúvať :) je to niekedy ťažké v nich odkráčať celé dni, ale veď za krásu sa musí trošku trpieť :)
    Pozývam ťa na moju Giveaway na blogu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, že tiež čím som staršia tak i ja už obúvam pohodlnú obuv. Hlavne počas víkendu. Počas týždňa v práci kráčam hlavne vo vysokých topánkach :)

      Odstrániť
  4. Som zamilovaná do tej sukne, je krásna :) a inak ja mám vyskúšané, že vydržím v opätkoch oveľa dlhšie, keď si leukoplastom zlepím dokopy na pevnejšie tretí a štvrtý prst. Zle sa v tom chodí keď sa musíš niekde vyzuť, ale v opätkoch je to úplne super. Naozaj neskôr začnú bolieť podošvy ;)

    NITA-NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne Nita, som veľmi rada, že sa sukňa páči :)
      Super tip, niekedy budem musieť vyskúšať ;)

      Odstrániť
  5. Já bych ráda občas taky vzala nějaké podpatky k šatům nebo sukním, ale kde koupit nějaké pěkné kromě Guess, poradíte prosím? :-) jinak, co mám děti, od té doby jsem skoro bez podpatku :-) Děkuji

    Jana D.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.