TALENT

by - utorok, októbra 02, 2018


Televízne stanice chrlia jednu talentovú show za druhou. Niekde sa spieva, inde tancuje či predvádza ojedinelá činnosť. Talent má veľké pole pôsobností. Každý z nás bez rozdielu veku v niečom vynikáme. Či nám to už páli v matike, alebo krásne kreslíme, fotíme či máme určitú manuálnu zručnosť. 

Poznáte svoju super schopnosť, svoj talent? 

Už ako malá som túžila v niečom vynikať. Avšak veľmi rýchle som pochopila, že bude lepšie, ak si budem vyspevovať a predvádzať svoje tanečné kreácie pekne doma. Žiaľ ani šport nie je mojou silnou stránkou, čoho dôkazom bol napríklad môj preskok cez kozu. Nakoniec som bola rada, že som telocvik nejak dala. Dlho som nevedela, či vôbec nejaký talent mám. Vďaka mojej mame som už ako malá „pričuchla“ k móde. Ona svoj talent objavila, dokáže kus látky premeniť na odev hodný obdivu. Ja som tak povediac „krajčír teoretik“. Dokážem to okomentovať, popísať či odprezentovať, čo som dlho za talent nepovažovala.  

Vďaka svojej práci som obklopená nadanými ľuďmi a zistila som, že i talent môže byť z časti nákazlivý. Prinajmenšom vás to motivuje k tomu, aby ste sa venovali tomu čo vás baví. Mojim poľom pôsobnosti je už niekoľko rokov  TENTO BLOG, kde sa snažím zo seba vydať maximum. Je to nie len o outfitoch – kombinovaní jednotlivých kúskov oblečenia a doplnkoch, o fotkách, ale i slovách a textoch, ktoré spolu tvoria celok. Áno, baví ma písanie a je to pre mňa určitá výzva a uvidíme kam ma to celé posunie. 


Základ je základ

Ak si do vyhľadávača dáte kľúčové slovo, respektíve slová „základ šatníka“, vybehne na vás stovka článkov. Či už otvoríte článok spred mesiaca alebo spred 10 rokov dočítate sa v ňom plus - mínus to isté. Základ tvorený povedzme 10 kúskami prevažne vo farbách čiernej, bielej a béžovej (neutrálnej) sa stal akýmsi pravidlom, ktoré sa roky nemení. 

Počúvla som odborníkov a vyskladala outfit z vecí, ktoré do tohto zoznamu patria. Trenčkot je stálicou a u mňa ste ho mohli vidieť nespočetne krát. K tomu biele tričko, v mojom prípade s logom MARGIFASHION a denimové nohavice, ktoré rovnako ako sukňa (minulý článok) prešli menšou rekonštrukciou. Nohavice mali širší strih a ja som sa v nich trochu strácala. Po zúžení sú viac šik a ja sa v nich cítim omnoho lepšie. Na nohách mám béžové lodičky, ktoré patria do zoznamu „must have“ a cez rameno som si prehodila čiernu kabelku. Mám ju z pradajne Gino Rossi a zaujala ma jednak tvarom, ale i kombináciou materiálov – brúsená/ hladká koža. Pre niekoho možno nuda, bez farieb a nápadu. Ja to vnímam ako nadčasovú klasiku, ktorá nestarne. Čoskoro už opäť farebne a trochu viac kreatívne. 

Za fotky ďakujem môjmu talentovanému fotografovi Michalovi. A aké je vaše nadanie?

Foto: Michal V. KŘEPEL










Trenčkot, denimové nohavice: MargiFashion, Kabelka: Gino Rossi, Lodičky: Guess, Dioptrické okuliare: Michael Kors

You May Also Like

4 komentářů

  1. Každý má na niečo talent, len u niekoho sa hľadá ťažšie u niekoho to ide ľahšie. Ja a šport to tiež príliš nejde, bedminton jedine a trochu plávanie. Pre mňa sú doménou umelecké veci, spev špeciálne. Avšak možno by som sa mu mala venovať ešte o niečo viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu Janka. Niekto svoj talent objaví v detstve a sú taký čo ho začnú objavovať v dospelom veku. Ak je spev tvojou parketou určite by si sa mu venovať mala. Držím palce ;)

      Odstrániť
  2. Všichni úspěšní lidé hovoří o talentu, jako že to jsou pouze klíčky od Ferrari. Samotné jsou k ničemu... Být úspěšný je především poctivá dřina.

    Vyloženě talent na sobě nepozoruji, ale něco mi jde takříkajíc samo a jiné věci vůbec. Co mi nejde vůbec, jsou třeba jazyky...Nemám hudební sluch atd...

    Outfit je opět dokonalý. Přál bych si vídat kolem sebe více tak talentovaných žen, jako jste Vy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, úspech nikdy neprichádza sám len tak od seba a je k tomu nutné vynaložiť určité úsilie. Ja osobne si myslím, že každý človek niečo má, len si to možno nepripúšťa. On sám to možno nevidí, nevníma, ale jeho okolie (ak je teda vnímavé) určite áno. Ďakujem za komentár a vždy milé slová :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.